Dr. Juraj Njavro Wikihow

Umro dr. Juraj Njavro

Dr. Vesna Bosanac: dr. Njavro izvanredan liječnik, čovjek i humanist

Vijest o smrti dr. Jurja Njavre s velikom je tugom primila ratna i sadašnja ravnateljica vukovarske Opće bolnice dr. Vesna Bosanac, koja je dugo godina, poglavito tijekom Domovinskog rata, s njim blisko surađivala.

"Teško mi je i toliko sam žalosna da bih išta mogla reći. Dr. Jurja Njavru pamtim kao izvanredna liječnika, čovjeka i humanista. Bio je oličenje svega dobroga i prije, i u Domovinskog ratu i je izjav" Vesna Bosanac.

Također se prisjetila kako je dr. Njavru upoznala 1974. kad je došla raditi u vukovarsku bolnicu u kojoj je dr. Njavro u to vrijeme bio specijalizant.

"Od tada je trajalo naše prijateljstvo koje se posebice produbilo tijekom Domovinskog rata i agresije na Vukovar, u kojem je vukovarska bolnica bila izložena svakodnevnim napadima, dok su medicinsko osoblje i liječnici ", rekla je dr. Bosanac.

- Uistinu nam je svima užasno teško. Otišao mi je veliki prijatelj, veliki čovjek, jedan od simbola Vukovara. Bio je doista veliki humanitarac i stručnjak te iznimno blag i topao čovjek, s velikim smislom za humor. Dok smo dijeli saborske klupe nitko me nije mogao raspoložiti kao moj dragi prijetelj Jure. - kazala nam je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Iako je imao srčanih problema i preživio dva infarkta, nije uspio dobiti bitku s karcinomom koji mu je otkriven ovo ljeto.

- Bolest se naglo razbuktala i svi smo zatečeni ovom tužnom viješću. - tužno je rekla Kosor.

sd, (H)